Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs zonder beperking over acteerkwaliteiten vaste acteurs

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Gelijkwaardig
Acteurs zonder beperking benadrukken de gelijkwaardigheid tussen alle spelers die meedoen. Iedereen heeft kwaliteiten, iedereen heeft zijn eigenheid en een eigen identiteit die tot uiting komt in professionaliteit, karakter en temperament. Als kwaliteiten van de acteurs met een beperking worden spontaniteit, puurheid en echtheid genoemd.

Van elkaar leren
Bij het benoemen van deze kwaliteiten wordt de vraag gesteld wat talent eigenlijk is en dat je ook open moet staan voor verrassing. Daarbij leren acteurs zonder beperking veel van de acteurs met een beperking, bijvoorbeeld om meer op je intuïtie te varen en te vertrouwen op je eigen kunnen.
Acteurs zonder beperking vinden het belangrijk om iemand niet van tevoren te beoordelen. Zij noemen het spannend en interessant om een acteur met een beperking te betrekken bij het maakproces.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud