Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Hoorspel

Van de verhalen die de acteurs, de begeleiders en theatermakers tijdens de interviews vertelden, hebben theatermakers een hoorspel gemaakt: een toneelstuk om naar te luisteren. De titel van het hoorspel is ‘Eromheen zwommen mensen heel de tijd tussen de haaien’. Luister hier naar het hoorspel.

Eerst haalden de onderzoekers van de Hogeschool Rotterdam alle verhalen uit de interviews. Vervolgens maakten theatermakers van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten hieruit een keuze. De gekozen verhalen werden bewerkt en geregisseerd door theatermakers Paul Koek en Elsa May Averill. Tijdens het eindsymposium van het project (september 2022) werd het hoorspel live uitgevoerd door studenten van de opleiding Docent Theater en spelers van de inclusieve theatergezelschappen Theater Klare Taal en Speels Collectief.

Klik op play om de uitvoering van het hoorspel ‘Eromheen zwommen mensen heel de tijd tussen de haaien’ te beluisteren. De opname begint met een paar aanwijzingen van de regisseur en met wie van de lezers welke rol heeft. Daarna begint het hoorspel waarin stemmen en verhalen aan elkaar geplakt zijn.

Radioplay

Eromheen zwommen mensen heel de tijd tussen de haaien

Klik op onderstaande ‘play’ button om het hoorspel te starten. Veel luisterplezier!

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud