Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Inclusieve
samenwerking
in het
theater

Wanneer acteurs met en zonder een beperking samen op het toneel staan, zorgt dit voor prachtige voorstellingen. Maar wat gebeurt er precies in die samenwerking en hoe kan er het beste uitgehaald worden?

Waar ging het project over?

3 theatergezelschappen (waarin zowel acteurs met als zonder een beperking meedoen), 4 zelfstandige theatermakers en 2 hogescholen (Hogeschool Rotterdam en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten), werkten twee jaar lang samen om meer te leren over hoe acteurs met en zonder een beperking samenwerken in een theaterproductie. En ook om deze kennis voor iedereen bereikbaar te maken.
Om erachter te komen wat er gebeurt als acteurs met en zonder een beperking samenwerken in een theaterproductie, hebben de onderzoekers meer dan 50 interviews gehouden. Theatermakers, acteurs met en zonder beperking en begeleiders vertelden tijdens deze interviews over fijne en minder fijne gebeurtenissen in de samenwerking en over hoe ze zouden willen dat het altijd zou gaan.

samenwerking

Projectpartners

Het project kon doorgaan dankzij subsidie van regieorgaan SIA en de Gemeente Rotterdam. Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam bedacht het idee en wilde graag samenwerken met de opleiding Docent Theater van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Theater Babel Rotterdam, Theater Klare Taal en Kiem Kunst en ook nog eens vier zelfstandige theatermakers werkten mee aan het project. Andere projectpartners waren de Gemeente Rotterdam, het Landelijke Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de Rotterdamse zorgorganisatie Pameijer.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud