Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs met beperking over artistiek vakmanschap

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Samenwerking
Acteurs met een beperking vinden een goede klik met de regisseur van groot belang. Ook vinden zij het prettig als de regisseur goede ideeën heeft. Een goede samenwerking tijdens het maakproces vinden ze fijn, bijvoorbeeld om aanpassingen te kunnen doen en samen op zoek te gaan naar woorden die goed ‘bekken’, of naar wat je als speler fijn vindt om te spelen.

Koprol
Acteurs met een beperking leren van alles van acteurs zonder beperking en ook van begeleiders; zij noemen bijvoorbeeld de koprol, hoogspringen en dansen. Omgekeerd leren de acteurs zonder beperking ook van hen, bijvoorbeeld om veel groter te dansen.
Zij willen graag dat wat ze spelen ertoe doet. Daarom zouden zij de rol van de regisseur weleens willen overnemen. Tot slot geven zij aan dat zij op verschillende manieren hun acties inzetten om hun medespelers uit te dagen en te verrassen, ook tijdens de voorstelling.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud