Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs zonder beperking over artistiek vakmanschap

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Integer
Acteurs zonder beperking hechten veel waarde aan de professionaliteit van de artistieke en zakelijke leiding, en ook aan de kwaliteit van de voorstelling en de samenwerking met acteurs met een beperking. Acteurs zonder beperking geven aan dat hun mede-acteurs de voorstelling over het algemeen serieus nemen en dat zij een goed besef hebben van hun verantwoordelijkheid.
Belangrijke condities zijn volgens acteurs zonder beperking een goede werksfeer en de erkenning van ieders identiteit, professionaliteit, karakter en temperament. Zij vinden het belangrijk dat iedereen vanuit zijn eigen flow kan werken en zien de voorstelling als onderdeel van het ontwikkelingsproces. Maar zij zien bij acteurs met een beperking slechts een dunne scheidslijn tussen de spelwerkelijkheid en de realiteit. Dat moet erkend worden, en een integere omgang met hun draagkracht is wezenlijk. Al maakt dat een voorstelling soms ongelijkwaardig, bijvoorbeeld omdat acteurs zonder beperking voornamelijk de rollen met tekst op zich nemen.

Subsidie
Er zou volgens acteurs zonder beperking meer geld/subsidie beschikbaar moeten zijn voor inclusief theater. Het vergt veel tijd om zo’n proces te begeleiden en uit te voeren teneinde tot een goed artistiek niveau te komen. Dan hoeven media inclusief theater niet langer te beoordelen als een sociaal-artistiek product maar kan het op zijn artistieke merites worden beoordeeld.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud