Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de begeleiders over artistiek vakmanschap

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Af van de gebaande paden
Voor begeleiders ligt de theatrale waarde van acteurs met een beperking vooral in hun authenticiteit en hun spelplezier. Zij vinden het spel er vaak heel theatraal uitzien; mooi en kwetsbaar tegelijk.
Er kunnen magische spelmomenten ontstaan zodra acteurs met een beperking opdrachten krijgen waar ze mee aan de slag willen en zelf over na willen denken. De begeleiders zien het als een kunst om daar ruimte aan te geven en van de gebaande paden af te durven gaan.

Socialiseren
Naast vakmanschap noemen begeleiders ook het vermogen om te socialiseren van belang. Acteurs moeten tegelijkertijd serieus en strak kunnen zijn, maar op momenten ook gek kunnen doen. Begeleiders zijn er om de grenzen van de acteurs met een beperking te bewaken wanneer ze dat zelf niet goed kunnen. Naarmate de regisseur de acteurs beter leert kennen, wordt dat minder urgent.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud