Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs met beperking over artistieke ambitie

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Meerdere kunstdisciplines
Persoonlijke motivatie is voor acteurs met een beperking de sterkste drijfveer. Zij benoemen allerlei kunstdisciplines die zij willen beoefenen: dansen, zingen, muziek maken, acteren, acrobatiek, schrijven van verhalen, liedjes en gedichten. Ook willen ze rollen bedenken en materiaal voor scènes. Het maken van theater geeft acteurs met een beperking zelfvertrouwen en het maakt hen blij om hun fantasie los te kunnen laten en uit de werkelijkheid stappen.
Op artistiek gebied leren zij dingen als acrobatiek van hun collega-acteurs, en op hun beurt leren zij begeleiders bijvoorbeeld om groter te dansen.
Eén acteur met een beperking geeft aan dat hij liever moderne muziek zou willen gebruiken in de voorstelling dan klassieke muziek; daarmee is hij doodgegooid tijdens zijn opvoeding omdat het goed zou zijn voor zijn ontwikkeling.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud