Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs met beperking over impact beperking

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Prikkels
Voor acteurs met een beperking kan het belangrijk zijn dat de groep niet te groot is omdat er dan te veel prikkels zijn. Zij benoemen in het onderzoek hoe zij zelf met hun beperkingen omgaan, waarbij het heel verschillend is of (en in hoeverre) zij belemmeringen in het acteren ervaren door hun beperking.

Trots
Theatermakers houden er bovendien rekening mee door bijvoorbeeld nog een keer iets uit te leggen of ergens de spanning af te halen. Een acteur vertelt dat hem werd gevraagd om langere tijd stil op een stoel te zitten, wat hij in eerste instantie moeilijk vond. De regisseur zei hem naar één punt te staren en toen hem dat lukte ondanks zijn ADHD, was hij daar trots op.
Ook de beperkingen van hun mede-acteurs waren onderwerp van gesprek. Acteurs met een beperking vinden het fijn als het niveau niet te veel verschilt van hun eigen niveau. Tegelijkertijd maakt het ze niet uit wat voor soort beperkingen hun mede-acteurs hebben.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud