Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs zonder beperking over impact beperking

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Veel impact
Acteurs zonder beperking ervaren een sterke impact van het werken met een speciale doelgroep, want uiteraard heeft dit invloed op het proces van theater maken. Sommige acteurs met een beperking zijn kwetsbaar en afhankelijk. Een acteur met autisme die geen contact maakt, kan zijn collega’s voor een behoorlijke opgave stellen.
Aan de andere kant vertellen acteurs zonder beperking dat het niet uitmaakt of iemand een beperking heeft of niet. Zij ervaren juist ook de waarde van allemaal gelijk te zijn.

Obstakels
Acteurs zonder beperking benoemen ook praktische obstakels, zoals het ontbreken van een rolstoeltoilet, of hoelang het kan duren om kostuums aan te trekken. Zij helpen hun mede-acteurs daar dan vaak bij.
Het omgaan met de verschillen in cognitief niveau wordt weleens als lastig ervaren, omdat dat het soms moeilijk is om contact te krijgen of te communiceren met collega’s met een beperking.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud