Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de begeleiders over impact beperking

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Ziektebeelden
Voor begeleiders gaat het er vooral om dat goed wordt omgegaan met de beperking van een acteur. Zij vinden het nuttig om kennis te hebben van ziektebeelden, zodat ze op een goede manier kunnen inspelen op de beperking van de acteur. Deze kunnen immers gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de groepsgrootte en de geboden structuur.

Creativiteit
Maar er zijn ook gevolgen voor de keuzes die gemaakt worden in de rollen die eenieder te spelen krijgt. Een begeleider noemt het voorbeeld van een acteur die geweldig pianospeelt en zingt maar een zware vorm van autisme heeft. Als zo’n acteur dan vooral kan spelen en zingen met de muzikanten ontstaat er een mooie samenwerking voor beide partijen en komt zo iemand helemaal uit de verf. Uit de beperking van een acteur kan veel creativiteit opborrelen, wat op toneel voor welkome extra theatraliteit kan zorgen.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud