Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de theatermakers over impact beperking

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Talenten
Theatermakers voelen het als hun taak om te laten zien dat iemand met een beperking ook talenten heeft. Zij willen een breder verhaal vertellen en de vooroordelen die er leven over beperkingen proberen in een ander daglicht te plaatsen. Daarbij is de vraag of de beperkingen die we onszelf en anderen opleggen vooral in ons hoofd leven.
Zij benoemen echter ook dat zij betaald worden om professionele kunst te maken en dat zij daarin zoeken naar manieren om acteurs met een beperking uit te nodigen het vak te leren.

Weerbarstig
Daarin constateren zij wel weerbarstigheid in het omgaan met de beperkingen die er zijn. Hoe kunnen zij bijvoorbeeld ingaan op gedrag dat het publiek (mogelijk) als ongewenst ziet, en hoe op gedrag dat de andere spelers als ongewenst ervaren. Maar misschien nog meer hoe ze rekening kunnen houden met de beperkingen van de acteurs. Dat betekent in de praktijk vaak: het werkregime bijstellen, opdrachten zo concreet mogelijk formuleren en instructies vaker herhalen.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud