Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de theatermakers over intentie

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Out of the box
Theatermakers hebben als ideaal om een broedplaats te creëren waar verhalen gedeeld worden en waar verdieping in de plaats komt van oordelen. Hun intentie is om out of the box te denken en spannende stappen te durven maken zodat het publiek geraakt wordt en blijft nadenken over de voorstelling.
Het belang van professionaliteit staat voorop. Theatermakers willen een goed product neerzetten vanuit een totaalconcept. Het artistieke doel mag niet uit het oog worden verloren: een professionele uitvoering met behulp van een dramaturg, een lichtontwerp en professionele acteurs. Ook de acteurs met een beperking moeten een serieuze training krijgen van meerdere dagen per week. Om de professionaliteit te verhogen is het verder belangrijk om een methodiek te ontwikkelen.

Inclusie in de breedste zin
Voor theatermakers ligt de focus van inclusief theater dus op het artistieke product; het gaat om werk en niet om vrijetijdsbesteding. Hoewel het vaak een helende werking heeft, mag het geen therapie worden.
Theatermakers benadrukken dat hun intentie inclusie is, in de breedste zin van het woord: inclusie in het proces, in het product en in het gesprek (voor, tijdens en na de voorstelling). Beeldende kunst is een geweldig middel om contact met mensen te krijgen, dus ook met mensen met een beperking. Inclusieve kunst moet goed zichtbaar gemaakt worden naar buiten toe, naar subsidiegevers, journalisten, directeuren van instellingen en de samenleving als geheel.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud