Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de begeleiders over kern inclusief theater

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Vier de verschillen
Volgens begeleiders is de kern van inclusief theater dat een zo divers mogelijke groep acteurs op het toneel staat en dat de verschillen tussen acteurs ‘gevierd’ worden, waardoor ze in feite wegvallen. Dit vinden zij ook leerzaam voor zichzelf.
Een ander aspect van de kern van inclusief theater is volgens de begeleiders dat de voorstelling iets teweegbrengt bij het publiek: dat bezoekers enerzijds gewoon genieten van de artistieke prestatie én dat de voorstelling hen aan het denken zet en anders laat kijken naar mensen met een beperking.
Zij vinden het belangrijk ook zelf – als begeleider – affiniteit met theater te hebben. Het inspireert hen om samen met acteurs met een beperking deel te nemen aan het maakproces. In deze samenwerking leren zij van de acteurs met een beperking en ervaren zij zelf spelplezier en voldoening.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud