Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs zonder beperking over (kritiek op) zorg

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Serieus nemen
Acteurs zonder beperking staan helemaal achter het concept van theater als dagbesteding, maar dan moet het vanuit de zorginstelling wel serieuzer genomen worden en (dus) beter gefinancierd.
Zij ervaren de cliënt-begeleiders soms als te lief, soms als betuttelend en anderen zijn juist weer te streng. De keuze die een cliënt – een acteur met beperking – krijgt om te doen wat hij als dagbesteding wil, wordt vaak voor hem gemaakt, terwijl mensen vaak prima weten wat ze zelf willen. Dat kan acteurs zonder beperking boos of machteloos maken.
Kloof

Zij verbazen zich erover dat acteurs met een beperking soms niet geleerd hebben zichzelf basale persoonlijke verzorging te geven. Daarin ervaren zij een kloof tussen wat er thuis gebeurt en wat in het theater; deze zou nodig overbrugd moeten worden.
Er lijkt in de zorg/instelling weinig aandacht voor gezond eten, en ook de woonsituatie van sommige acteurs met een beperking vinden zij confronterend; sommigen beschikken slechts over een klein kamertje waarin ze ook moeten slapen.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud