Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de begeleiders over (on)gelijkwaardigheid

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Acteur!
Eigenlijk is ieder mens beperkt, en als je op de vloer staat valt het verschil weg, menen begeleiders. Zij vinden het niet interessant welke beperking iemand heeft, maar dat je elkaar accepteert zoals je bent. Dat je leert van elkaar, dat zijzelf leren van de acteurs met beperking. Ook dat de term ‘beperking’ in feite niet zo inclusief is, je bent acteur of muzikant.

Valkuil
In de pauzes en voor een repetitie ervaren begeleiders soms ongelijkwaardigheid. Zij zien dat er toch twee groepen ontstaan, of bijvoorbeeld dat de acteurs zonder beperking wel aan elkaar vragen hoe het weekend was en niet aan de acteurs met beperking.
Voor begeleiders is het belangrijk om mee te doen, onderdeel te zijn van het geheel, waardoor zij dicht bij de spelers zijn: ‘Je bent dan collega’s van elkaar en trapt minder makkelijk in de valkuil van te veel zorgzaamheid.’

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud