Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs met beperking over ontmoeten

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Vrienden en afscheid
Voor een ontmoeting met de theatercollega’s is het voor acteurs met een beperking belangrijk of er een klik is, of je met iemand kan praten, of je dezelfde humor hebt en dezelfde ideeën. De beperking die iemand heeft doet er niet toe.
Alle acteurs hebben onderling contact met elkaar en als er van iemand afscheid moet worden genomen is dat verdrietig. Sommigen worden er boos om. Toen acteurs met een beperking de studenten van ArtEZ ontmoetten, vonden ze het leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen.

Emoties delen
Mensen binnen de theatergroep kunnen ook echt vrienden worden. Acteurs met een beperking delen emoties met elkaar, als bijvoorbeeld iemand een emotioneel stuk speelt dan troost je elkaar. Ook plagen zij elkaar, door bijvoorbeeld een slechtziende acteur expres ergens tegenaan te laten lopen, ‘dat kan omdat je vrienden bent.’

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud