Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de theatermakers over persoonlijke drijfveren

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Bijdragen aan betere samenleving
Drijfveren voor theatermakers zijn heel divers. Zij vinden het inspirerend om te werken met gemengde spelersgroepen, waarbij de spelersgroep het uitgangspunt is en niet zozeer een bepaalde methodiek.
Verder willen zij als kunstenaar en als mens graag bijdragen aan een betere samenleving. Zij zien dat spelers met een beperking veel te brengen hebben aan de professionele kunsten. Ze willen zich dan ook sterk maken voor gelijke kansen voor spelers met een beperking om zich te ontwikkelen in het kunstvakonderwijs en binnen het reguliere theatercircuit.

Levensmissie
Een andere drijfveer is om de eigen principes in twijfel te durven trekken en op een andere manier naar de wereld te leren kijken. Zij willen via de spelers verhalen vertellen en ook mogelijke taboes onderzoeken, zoals transseksualiteit. ‘Mensen hebben meer mogelijkheden dan beperkingen,’ stellen zij. ‘In het gewone reguliere leven wordt vooral gekeken naar de beperking.’
Voor sommigen is het een levensmissie om theater en speciale doelgroepen met elkaar te verbinden. Zij willen goede producten neerzetten uit inclusieve samenwerkingen, gericht op mensen die normaal niet naar theater gaan. Bovendien brengt het henzelf op andere gebieden dan zij met hun intellect zouden komen, doordat acteurs met een beperking zo anders kijken en handelen dan we gewend zijn.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud