Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs met beperking over persoonlijke groei

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Groeien als mens
Acteurs met een beperking voelen dat ze in de samenwerking met acteurs zonder beperking groeien als mens omdat ze zich gezien en geaccepteerd weten. Ze voelen zich serieus genomen en merken dat ze vooral hetzelfde zijn als mensen zonder beperking. Ze ervaren dat de thema’s van inclusief theater hen vormen als mens.
Ze kunnen in het theater zichzelf zijn en leren door het acteren voor zichzelf op te komen, het bespreekbaar te maken als ze zich niet geaccepteerd voelen en dit ook aan anderen door te geven.

Eigen inbreng
Ze willen het graag goed doen op de vloer en leren dat het niet erg is om het niet altijd helemaal te begrijpen of fouten te maken, maar ze vinden dit soms toch lastig.
Een eigen inbreng hebben en uitgedaagd worden als acteur zijn belangrijke dingen, net als grenzen verleggen en zichzelf overwinnen. Sommige acteurs vinden het vooral fijn om in hun comfortzone te blijven, andere zeggen juist af te haken als ze zich onvoldoende uitgedaagd voelen.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud