Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs zonder beperking over persoonlijke groei

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Overwinnen
Begeleiders zien het als een persoonlijke missie om acteurs met een beperking professioneel en als mens te helpen groeien. Het is hun taak hen in dit proces te begeleiden en hen te helpen hun kracht te vinden en te versterken.
Zij noemen het een kunst om de grenzen van acteurs die met hun beperking te maken krijgen goed in te schatten en ruimte te geven aan gevoelens die daarmee samenhangen. Hierdoor kan een acteur soms zijn grens iets verleggen, al is het maar een klein beetje, en daar blij mee zijn. Zij vinden dat ze ook op dit punt een taak hebben.

Gaaf
Begeleiders verleggen ook hun eigen grenzen door deel te nemen aan inclusief theater, zowel in het acteren als in het denken over inclusiviteit. Ze merken dat ze door deel te nemen aan inclusief theater ook vaak iets in zichzelf moeten overwinnen. Als ze zoiets dan toch doen, constateren ze hoe gaaf of verrassend dit was.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud