Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs met beperking over de professionele ontwikkeling acteurs met beperking

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Professionaliteit
Bij acteurs met een beperking staat professionaliteit hoog in het vaandel. Ze komen de afspraken van repetities en voorstellingen altijd na. De samenwerking met hun collega-acteurs zonder beperking laat volgens hen zien dat zij niet anders zijn. Zij geven de wens te kennen om in het professionele theater te werken en samen te werken met acteurs met een theateropleiding.

Relaxed
Volgens acteurs met een beperking is het een belangrijke conditie om zelfvertrouwen op te bouwen, zodat je om kunt gaan met dingen die anders lopen. Zij geven aan dat het spelen makkelijker gaat met medespelers waar je je relaxed bij voelt. Acteurs met een beperking zien het spelen van verschillende personages als een belangrijke ontwikkeling. Daarnaast hebben zij de behoefte om hun muzikale deskundigheid in te kunnen zetten in de voorstelling.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud