Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs zonder beperking over de professionele ontwikkeling acteurs zonder beperking en begeleiders

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Dienstbaar
Het is in deze context waardevol je flexibel en open op te stellen, en ook om te kunnen relativeren en improviseren. Acteurs zonder beperking benadrukken dat het niet om hen gaat maar om de acteurs met beperking, over voedend en dienstbaar spelen. Daarnaast gaat het toch ook over het ontwikkelen van hun eigen artistieke aspiraties, hun eigen kunstenaarschap.

Wie ben je?
Soms helpt het in de eigen professionele ontwikkeling je te verdiepen in ziektebeelden zoals Downsyndroom, soms juist niet, als je collega’s vooral als mens wilt blijven zien. Maar het leren van gebarentaal kan verdieping teweegbrengen in het contact.
Acteurs zonder beperking leren veel van spelers met een beperking; ze leren om fouten te maken, om dingen vragen die ze niet weten, zich kwetsbaar op te stellen, spontaan te zijn. Zij vinden dat het maken van inclusief theater steeds noopt tot nadenken over jezelf, wie ben je en hoe sta je erbij?

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud