Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de theatermakers over de professionele ontwikkeling acteurs zonder beperking en begeleiders

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Schoonheid van imperfectie
Theatermakers hebben de ervaring dat zowel acteurs zonder beperking als begeleiders veel leren van de acteurs met beperking. Zo leren ze om meer intuïtief te spelen, klein te spelen, kwetsbaarheid te tonen en de schoonheid van imperfectie te zien.

Amateurs
Theatermakers bevorderen de professionaliteit door vakmensen in te huren zoals een dramaturg, een choreograaf, muzikanten, mensen voor de techniek. Per theatergroep is het verschillend of de acteurs zonder beperking amateurs zijn of juist professionals. Als het om amateurs gaat, wordt aan hun ontwikkeling gewerkt met verschillende technieken, bijvoorbeeld met filmpjes of met muziek. Het gaat erom dat zij voedend kunnen spelen, wat wil zeggen dat ze op de top van hun kunnen spelen en tegelijkertijd een helikopterview hebben, alles kunnen overzien wat er gebeurt.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud