Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de theatermakers over de professionele ontwikkeling theatermakers

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Onderwijs en training
Theatermakers hebben voor hun eigen ontwikkeling behoefte aan een kijkje in de keuken bij vakgenoten of andere theatergezelschappen.
Eén theatermaker heeft haar persoonlijke expertise opgeschreven en dit als boek uitgebracht. Vervolgens zijn hier trainingen bij ontwikkeld die onder meer uitmondden in een driejarig traject met een school voor speciaal voortgezet onderwijs, met als doel theater meer te integreren in het onderwijsaanbod.

Buitenland
Er is behoefte aan trainingen van theaterprofessionals met specifieke expertise op het gebied van inclusief theater en het werken met acteurs met een beperking. Als voorbeeld wordt dramaturgie genoemd om een voorstelling van de grond af te kunnen ontwikkelen.
Ook het kennisnemen van interessante initiatieven in het buitenland wordt door theatermakers als inspirerend ervaren. Zo’n internationaal voorbeeld kan werken als een uitnodiging om in eigen land iets nieuws te ontwikkelen, bijvoorbeeld een inclusieve theateropleiding.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud