Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs zonder beperking over randvoorwaarden

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Logistiek
Acteurs zonder beperking zien dat deze vorm van inclusief theater behoorlijk wat voorwaarden met zich meebrengt. Zo kost het repetitieproces extra tijd, omdat acteurs met een beperking vaker moeten repeteren en omdat de instructies langzamer gegeven worden. Ook de groepsgrootte doet ertoe; er mogen niet al te veel professionele mensen bijkomen, acteurs met een beperking moeten wel in de meerderheid blijven. Dan is er het vervoer naar het theater; sommige acteurs met beperking worden opgehaald met de taxi, wat logistiek soms ingewikkeld is, ook omdat daardoor de voorstelling bijtijds afgelopen moet zijn.

Hectisch
Een andere voorwaarde is dat de druk niet te hoog moet worden. Voorstellingen worden uitgesmeerd over een langere periode, bijvoorbeeld een jaar lang elke maand één of twee. Dat is intensief, ook omdat acteurs zonder beperking het als hun taak zien om structuur en veiligheid te bieden. Daardoor is het voor henzelf soms behoorlijk hectisch, druk en vermoeiend.
Goede faciliteiten zoals een rolstoeltoilet en een kleedruimte zijn vanzelfsprekend belangrijke voorwaarden, evenals voldoende financiën.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud