Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de begeleiders over randvoorwaarden

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Structuur en duidelijkheid
De groepsgrootte noemen begeleiders als een belangrijke voorwaarde. De groep moet niet te groot worden om de acteurs met beperking voldoende tot hun recht te laten komen. Andere voorwaarden die zij noemen zijn het vervoer naar de locatie, geschikte toiletten en voldoende pauzes. Maar ook dat het niet te vermoeiend moet zijn voor de acteurs, dat het tempo niet te hoog moet zijn, dat er genoeg repetitietijd is en dat de spelers met een beperking niet te laat thuiskomen. Structuur en duidelijkheid zijn belangrijk, en de zorg dat er niet te veel onrust ontstaat.

Regels
Het speelt een rol of acteurs met een beperking in een instelling of zelfstandig wonen, waardoor je met verschillende regels te maken hebt, bijvoorbeeld hoe laat een speler thuis moet zijn. Wat de financiën betreft stellen begeleiders dat je meer mogelijkheden hebt als je ruime subsidie hebt verkregen.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud