Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de theatermakers over randvoorwaarden

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Tijd en rust
Voor theatermakers is het duidelijk dat inclusief theater vraagt om meer herhaling en dus om meer tijd en rust. Kleine groepen zijn fijner, omdat acteurs met een beperking dan meer tot hun recht kunnen komen. Structuur kan helpen de acteurs met beperking te ondersteunen, chaos dient voorkomen te worden en ook veiligheid is belangrijk. Deze kan worden vergroot door vaste docenten en vaste begeleiders aan te nemen die de acteurs vertrouwen.

Extra middelen
Theatermakers noemen als randvoorwaarden ook de middelen en de context die je tot je beschikking hebt, zoals het inhuren van extra personeel en begeleiders, maar ook bijvoorbeeld een dramaturg, een oefenruimte en een theaterzaal. Over het algemeen vinden zij dat er te weinig financiële mogelijkheden zijn, terwijl er juist extra middelen nodig kunnen zijn ten opzichte van regulier theater. Denk maar aan bijvoorbeeld een doventolk of de inzet van buddy’s. De voorstelling toegankelijk maken voor mensen die blind, slechtziend of slechthorend zijn kan door middel van bijvoorbeeld tablets, wat ook extra budget vereist.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud