Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de theatermakers over rollen

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Inspiratiebron
Theatermakers laten zich voor de invulling van de rollen inspireren door de eigen inbreng en authenticiteit van acteurs. Zij interviewen hen bijvoorbeeld over hun dromen en fantasieën. Door aldus een leefwereld te scheppen die voortkomt uit de spelers zelf, geven zij vorm aan de inclusieve samenwerking op de vloer. Daarbij verschilt het per acteur hoe de balans is tussen diens authenticiteit en de artisticiteit van de rolinvulling.

Vastlopen
Soms herkennen theatermakers zichzelf in de acteurs met een beperking en dan gebruiken ze dit als bron voor de uitwerking van de rollen. Zo kan een acteur met autisme vastlopen in allerlei regels, wat door de regisseur herkend wordt en wat hem inspireert, ook voor zijn eigen leven. In een enkel geval leidt deze inspiratie ertoe dat de theatermaker ook zelf een rol in de voorstelling op zich neemt.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud