Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs met beperking met beperking over samenwerken

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Samenspel
Samenwerken met hun collega-acteurs vinden acteurs met een beperking echt een aanvulling. Zo kunnen zij samenspel ervaren en krijgen zij de mogelijkheid om beter te leren spelen. Daarin is gelijkwaardigheid een belangrijke voorwaarde, zowel in de voorstelling als tijdens het repetitieproces waarin zij over en weer van elkaar leren.

Onderschat
De leidende rol van de regisseur accepteren zij op basis van de aanname dat hij of zij betere ideeën heeft; zelf geven zij aan soms moeite te hebben om een weerwoord te geven. Acteurs met een beperking vinden dat studenten van de kunstvakopleiding Docent Theater hen vaak onderschatten in hun spelvaardigheden.
Als het gaat over onderlinge samenwerking binnen de groep, spreken zij hun voorkeur uit voor collega-acteurs met een beperking die over dezelfde spelvaardigheden beschikken of met wie ze een persoonlijke klik hebben.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud