Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de begeleiders over samenwerken

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Dienende rol
De focus ligt bij de begeleiders op aandacht en zorg voor acteurs met een beperking. Zij spreken hun voorkeur uit voor kleine producties met zo min mogelijk stress, in vergelijking tot groots opgezette voorstellingen die op tournee gaan.
Begeleiders zien acteurs zonder beperking vooral in een dienende rol, met als doel het spel van acteurs met beperking te versterken. Zij zien dat acteurs zonder beperking persoonlijke vooroordelen bijstellen, doordat acteurs met een beperking onbevangen de vloer opgaan en zich helemaal geven als speler. Zij benoemen de passie, openheid en kwetsbaarheid als specifieke eigenschappen van acteurs met een beperking.

Inclusieve organisatie
Begeleiders spreken de wens uit om inclusief werken door te trekken naar de hele organisatie van het theatergezelschap, en om in de samenwerking met een zorginstelling het personeel meer te betrekken bij de theateractiviteiten.

De samenwerking met andere partners zien zij als een meerwaarde, met name met het kunstvakonderwijs. Zo sluit de fysieke benadering van studenten dans & circus goed aan bij acteurs met een beperking. Ook de samenwerking met het publiek tijdens het maakproces van de voorstelling wordt waardevol gevonden.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud