Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de acteurs zonder beperking over verwachtingen

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Overschat
Acteurs zonder beperking vinden dat acteurs met beperking vaak overschat worden. De voorstelling is dan te hectisch en te chaotisch voor hen, of er zijn op het laatste moment veel wijzigingen. Dan komt er te veel druk op de ketel.
Goede Tijden Slechte Tijden
Ook merken ze dat acteurs met een beperking vaak te hoge verwachtingen hebben over de impact van hun theaterwerk. Ze denken dan dat ze door deze ervaring bijvoorbeeld in Goede Tijden Slechte Tijden kunnen spelen en dat ze vast wel gebeld gaan worden. Voor acteurs zonder beperking kan het lastig zijn hen uit de droom te helpen.

Jezelf zijn
Anderzijds merken acteurs zonder beperking dat hun collega-acteurs regelmatig onderschat worden. Het is juist goed om bijvoorbeeld tijdens workshops op scholen te laten zien dat de spelers met beperking meer kunnen dan je op het eerste gezicht zou denken.
Over hun eigen verwachtingen zeggen acteurs zonder beperking dat zij bij het inclusief theater meer zichzelf kunnen zijn omdat ze aan minder hoge eisen hoeven te voldoen.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud