Adres
Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam,
Vragen?
busmb@hr.nl

Wat zeggen de begeleiders over verwachtingen

Citaat
Luister naar een fragment uit één van de interviews, ingesproken door acteurs van Theater Babel Rotterdam. Eerst wordt verteld waar het fragment over gaat, daarna volgt het letterlijke citaat.

Verwachtingen managen
Begeleiders van de acteurs met beperking willen graag goed uitzoeken waar hun talenten liggen en hen daarbij begeleiden. Al doende komen zij er weleens achter dat ze hun acteurs onderschat hebben.
Wel vinden zij het belangrijk om de verwachtingen die theatermakers van de acteurs met beperking hebben, enigszins te managen en te verduidelijken. Als een acteur bijvoorbeeld erg slechthorend is en zich daardoor op de achtergrond houdt, kan de begeleider dit bijsturen door een voorstel te doen aan de regisseur.

Taboedoorbrekend
De begeleiders voelen zich ook verantwoordelijk naar (kritische) familieleden en hun verwachtingen. Zij achten zichzelf een schakel tussen de regisseur en de familie, vooral als het stuk taboedoorbrekend is, of als de theatrale vorm gewijzigd is van bijvoorbeeld een kostuumdrama naar meer vernieuwend drama.

Wij gebruiken cookies voor een goed functionerende website Privacybeleid

Ga naar de inhoud